بررسی اثر حفاظتی عصاره الکلی یونجه(Medicago Sativa) بر روی آنزیم های عملکردی کبد و پارامترهای خونی در مسمومیت کبدی در جوجه های گوشتی نژاد Rass
1394/05/28 15:41:27
مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : آزاد اسلامی واحد ارسنجان
تاریخ دفاع : 1393/11/27
اساتید راهنما : دکتر حیدر آقابابا
اساتید مشاور : دکتر حمیده افتخاری
اساتید داور : دکتر محمد حسن اسکندری
مشاهده سایر پایان نامه های امین رضا ژولیده پور
اکثر بیماریهای رایج در صنعت مرغداری کشورکه بطور همه گیر جوجه های گوشتی را مبتلا می کنند، عملکرد کبد را مختل می نمایند. کبد به عنوان اندام تشخیصی بسیار مهمی در جوجه های گوشتی مطرح است. از طرفی به دلیل تشدید متابولیسم در جوجه های گوشتی به منظور افزایش تولید و راندمان، کبد به عنوان مرکز مهم درگیر در متابولیسم و واسطه ی مهم دستگاه گوارش و خون از اهمیت خاصی برخوردار است، بطوریکه هر گونه آسیب کبدی در جوجه های گوشتی در نخستین گام روی تغذیه و نهایتاٌ راندمان تولید جوجه ها تاثیر خواهد داشت.
روش بررسی: تعداد 120 قطعه جوجه یک روزه به طور تصادفی به دو گروه مسموم و غیر مسموم با سه تیمار برای هر گروه و 20 تکراربرای هر تیمار تقسیم شدند. تیمارها شامل: کنترل شاهد، یونجه1رقیق، یونجه2غلیظ؛ شاهد مسموم، یونجه1رقیق مسموم، یونجه2غلیظ مسموم می باشد؛ که در پایان دوره پرورش، آنزیمهای شاخص عملکرد کبد (AST,ALT,ALP) به همراه فاکتورهای خونی: پروتئین تام، آلبومین و بیلیروبین، کلسترول و تری گلیسیرید سرم تعیین شد که نتایج به شرح زیر می باشد