تاثير آنتي اكسيداني عصاره اتانولي اسپند (Peganum harmala L.) بر مالون¬ دي¬ آلدئيد(MDA) و كاتالاز(CAT) سرم و گلوتاتيون پر اكسيداز(GPx) گلبول¬هاي قرمز موش¬هاي نر دريافت كنندۀ نانوذرات نقره از طريق دا
1394/06/02 22:51:06
مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس
تاریخ دفاع : 1391/06/30
اساتید راهنما : نوشین نقش
اساتید مشاور : نعمت الله رزمی
اساتید داور : محمود وصال
مشاهده سایر پایان نامه های سميرا كرم سيچاني
چكيده
نانوذرات نقره با استرس اكسيداتيو به واسطه توليد راديكال آزاد ارتباط دارد. راديكال آزاد باعث آسيب به غشاهاي سلولي از راه فرايندي به نام پراکسيداسيون ليپيدي آغاز و در نهايت موجب مرگ سلولي مي¬شود. عدم تعادل سيستم آنتي¬اكسيدان و اكسيداني مي¬تواند باعث بروز اثرات مخرب راديكال¬هاي آزاد در طولاني مدت گردد. هدف از اين مطالعه بررسي اثرات حفاظتي و آنتي¬اكسيداني گياه اسپند(Peganum harmala L) بر روي موش¬هاي نر تيمار شده با نانوذرات نقره مي¬باشد. اين پژوهش بر روي موش¬هاي نر بالغ از نژاد Albino با وزن 25-30 گرم انجام شد. در اين مطالعه حيوانات به 4 گروه زير تقسيم شدند. گروه کنترل تزريق شده با آب مقطر، گروه تزريق شده با نانوذرات نقره ppm500، گروه دريافت کننده عصاره اتانولي اسپند خوراکي به ميزان mg/Kg/day20 به مدت 30 روز و تزريق شده با آب مقطر و گروه دريافت کننده نانوذرات و خورنده عصاره اسپند با دوزهاي فوق عصاره اتانولي دانه گياه اسپند را به صورت خوراكي دريافت كردند. تمامي تزريقات در 3 روز متوالي در ابتداي آزمايش به صورت داخل صفاقي انجام شد. پس از دوره تيمار خون از قلب آن¬ها جمع آوري شد. سپس ميزان فعاليت آنزيم¬هاي آنتي¬اكسيدان كاتالاز(CAT) سرم و گلوتاتيون پر اكسيداز(GPx) گلبول¬هاي قرمز و ميزان غلظت مالون¬ دي آلدئيد(MDA) سرم تعيين شد. اطلاعات حاصل توسط برنامه نرم افزاري SPSS15 آزمون ANOVA مورد تجزيه و تحليل قرار مي¬گيرد. در اين تحقيق در گروه تيمار شده با نانوسيلور افزايش معني داري در غلظت مالون دي آلدئيد سرم و كاهش معني¬دار در ميزان فعاليت آنزيم¬هاي كاتالاز سرم و گلوتاتيون پراكسيداز در مقايسه با كنترل صورت گرفت(001/0p<). همچنين عصاره اتانولي اسپند اثرات فوق را معكوس نمود به طوري كه غلظت مالون دي آلدئيد را كاهش و در ميزان فعاليت آنزيم¬هاي كاتالاز سرم و گلوتاتيون پراكسيداز افزايش معني¬داري ايجاد مي¬كند (001/0p<). در واقع مي توان عصاره اتانولي اسپند، با خاصيت آنتي¬اكسيداني را به عنوان كاهش دهنده راديكال¬هاي آزاد حاصل از نانو ذرات نقره پيشنهاد نمود.