چکیده :

به منظور بررسی اثر حلقه برداری، تنک میوه، اوره، ساکاروز و روی بر ماندگاری جوانه های گل پسته آزمایشی با 12 تیمار شامل حلقه برداری، تنک میوه، اوره ) 5/0 درصد(، ساکاروز ) 3 و 5 درصد( و ترکیب هر دو با اوره، سولفات روی ) 05/0 درصد و 1/0 درصد روی خالص( و ترکیب هر دو با اوره در 3 تکرار و طی دو مرحله در سال های 1386 و 1387 به اجرا در آمد. تیمارها در دو مرحله ی رشد سریع اندوسپرم و هضم اندوسپرم و شروع تشکیل لپه های بذر اعمال شدند. براساس نتایج بدست آمده دراین پژوهش تیمارهای مذکور باعث کاهش درصد ریزش جوانه گل و افزایش وزن خشک آن شدند. کمترین مقدار ریزش و بیش ترین وزن خشک جوانه گل مربوط به تیمار حلقه برداری بود. همه تیمارها به جز روی 05/0 در صد و ساکاروز 3 در صد سبب کاهش معنی دار ریزش جوانه ها شدند. همچنین اختلاف وزن خشک جوانه های گل کلیه تیمارها با شاهد معنی دار بود. بررسی روند ماندگاری جوانه های گل نیز نشان داد که بیشترین میزان و سرعت ریزش جوانه های گل در فاصله بین 15 تیر تا 15 مردادماه می باشد که نقش تیمارها کاهش سرعت و مقدار ریزش در این فاصله بود. بین مراحل مختلف تیمار از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود نداشت.

کلید واژگان :

پسته، حلقه برداری، ریزش جوانه، سال آوری، محلول پاشی.



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک