روانشناسان و جرمشناسان در تعریف پرخاشگری و ستیزه جویی و افتراق آن با خشونت اعلام کرده اند: پرخاشگری[1]، عبارت از گرایش فرد به تهاجم و خشونت[2]، شکل افراطی تهاجم است. به عبارتی، برای تعریف و شناسایی مفهوم ستیزه جویی و خشونت؛ نوع تهاجم و شناسایی تهاجم بسیار مؤثر است. چه برای پیشگیری یا مقابله در ابتدا باید وضعیت موجود شناسانده شود. صرف گرایش به تهاجم، مرحله پیش از وقوع جرم و به نظر نیاز به پیشگیری اولیه دارد. اما در شکل افراطی تهاجم، حالت خطرناک/ریسک جرم تظاهر شدید بیرونی داشته برای جلوگیری از حالت بحرانی و مجرمیت باید درصدد پیشگیری ثانویه باشیم.
اصولاً از یک دیدگاه می توان، خشونت عليه زنان، را جزو جرايم نفرت دانست. جرايم يا جنايات نفرت[3] شامل هر نوع رفتاري است كه به دليل خصومت يا تعصب نسبت به افرادي بروز ميكند كه به نحوي به صورت بالقوه بزه ديده محسوب مي شوند و اين يا به واسطه ضعفي ذهني و اختلالات رواني است يا به خاطر عوامل زيست شناختي مثل سن و يا به دليل ضعف موقعيتي مانند قوميت، مذهب و جنسيت. بعضاً این جرایم می تواند از عوامل مؤثر ایجاد و تشدید بزه دیدگی مضاعف هم باشد.
همچنین بايد مراقب بود كه از دو واژه جنس[4] و جنسيت[5] در جاي خود و به طور صحيحي استفاده كنيم. چراکه تفاوت معناداری بین آن دو وجود دارد. جنس دلالت بر خصوصيات زيست شناسانه و بيولوژيك و ناظر به تفاوتهاي جسماني زن و مرد است و افتراق زيستي ميان انسانها را به ذهن متبادر مي كند. اما جنسيت ناظر به تفاوتهاي احتمالي حقوقي- اجتماعي بين ذكور و اناث است. تفاوتهاي اجتماعي، اقتصادي، حقوقي، سياسي، تحصيلي و ... كه به علت رفتار جامعه و مقامات رسمي، بر افراد بار مي شود و هويت اجتماعي آنها را كه جنس نيز در آن نقش دارد؛ مشخص مي كند. لذا جنسيت، بار حقوقي دارد ولي جنس، داراي معنا و بار بيولوژيكي است.
[1]. Aggressiveness
[2] .Violence
[3]. Hate crimes شامل هر رفتاری است که یک فرد به دلیل خصومت و یا تعصب نسبت به شخص دیگر مرتکب می شود و یا ناتوانی، نژاد و قومیت، مذهب یا عقیده، گرایش جنسی یا هویت فراجنسیتی کسی را مورد آماج قرار می دهد. این جرم می تواند علیه اشخاص و یا اموال رخ دهد.( http://fa.wikipedia.org/wiki)
[4]. Sex
[5]. Gender