محمد رحیمی محمد رحیمی
1393/12/05 10:03:31
نظرات (0) کاهش آلرژی غذایی با شروع غذای مکمل در ۴ تا ۶ ماهگی

در رهنمودهای پیشین توصیه شده بود وارد کردن خوراکی‌های آلرژنیک به غذای کودک دیرتر انجام شود به این امید که از آلرژی خوراکی و سایر بیماری‌های آلرژیک پیشگیری شود. این عمل به علت افزایش نرخ آلرژی درکشورهای غربی زیر سوال رفت. در رهنمودهای اخیر اکنون توصیه شده تمامی خوراکی‌ها در سنی زودتر (۴ تا ۶ ماهگی) وارد جیره‌ی‌غذایی شود (۲۰۱۳ Pediatr Adolesc Med Feb10 . ) پژوهشگران به صورت آینده‌نگر همراهی میان وارد کردن غذا را در سال اول زندگی و ایجاد بیماری آلرژیک در سن ۶ سالگی را در یک همنوای ولادت ۸۵۸ شیرخوار نوزاد اروپائی مورد بررسی قرار داده‌اند.

نیمی‌ از کودکان در مزرعه پرورش می‌یافتند و نیمی نیز حداقل دارای پدر یا مادر آتوپیک بودند . با تعداد (صفر تا ۶) خوراکی‌های رایجی که در سال نخست وارد جیره‌ی‌غذایی کودک می‌شد تنوع غذایی اندازه‌گیری شد: سبزی یا میوه، سرآل، نان، گوشت، کیک و ماست. مصرف تخم‌مرغ، مغز آجیل و ماهی نیز ثبت شد.

افزایش تنوع غذایی با خطر بروز آسم، آلرژی غذایی و حساس‌شدن به غذا تا سن ۶ سالگی رابطه‌ی معکوس داشت. واردکردن کمتر‌ از ۴ غذای رایج در سال‌اول خطر بروز آسم را تا سه‌برابر و خطر بروز آلرژی‌غذایی را تا ۴‌برابردر مقایسه با کودکانی افزایش می‌داد که از هر۶ غذا استفاده می‌کردند. مصرف ماهی ، تخم‌مرغ و لبنیات در سال اول با بیش‌از۵۰ درصد کاهش آلرژی‌غذایی و مصرف لبنیات و تخم‌مرغ با بیش‌از۵۰ درصد کاهش آسم همراه بود. در کودکان برخوردار از تنوع غذایی بیشتر مدارک مبنی بر رونوشت‌برداری بیشتر ژن‌ها برای- T سل‌های تنظیم‌کننده‌ی همراه تحمل دیده می‌شود.

منبع: http://tebgostar.mihanblog.com/

می پسندم (6) دیدگاه (0) اشتراک گذاری گزارش به پلیس علمی