چکیده :
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک
Total aflatoxins in dried fruits available in Tehran city at four urban zones were evaluated using an ELISA method. The study was conducted on 64 samples including raisins (n=16), dried apricots (n=16), dried prunes (n=16), and dried cherries (n=16), which were collected and analyzed for aflatoxins. The results confirmed that 76.57 % (49 of 64 samples) of the samples had no detectable aflatoxins and the average content of aflatoxins for all the samples was 0.47 μg/kg. The greatest concentration of aflatoxins was 4.53 μg/kg in a dried apricot sample, while 1.56% (1 of 64) of the apricot samples exceeded the EU limit of 4 μg/kg.
کلید واژگان :aflatoxin; raisin; apricot; prune; cherry; food safety.
ارزش ریالی : 300000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 2144518184587899
- سال انتشار : 2014
- نوع مقاله : پذیرفته شده در سایر مجلات علمی معتبر و علمی مروری و ISC
- زبان : انگلیسی
- محل پذیرش : International Journal of Food Nutrition and Safety
- برگزار کنندگان :
- ISSN : 2165-896X
- تاریخ ثبت : 1394/07/26 18:54:05
- ثبت کننده : محمد رضایی
- تعداد بازدید : 305
- تعداد فروش : 0