چکیده :

چکيده زمينه و هدف: بستنی از جمله فرآورده های لبنی است که باتوجه به ساختار شيميايی، ترکيبات تشکيل دهنده و بالا بودن سطح عرضه و تقاضای اين محصول، محيطی مناسب برای رشد ميکروب ها می باشد. بنابراين در صورت عدم رعايت بهداشت توليد و نگهداری می تواند عاملی جهت بروز مسموميت در بين مصرف کنندگان باشد. اين مطالعه با هدف تعيين ميزان آلودگی ميکروبی بستنی های سنتی توليد شده در شهر اراک در سال1390طراحی گرديد. روش بررسی: تعداد 30 نمونه بستنی به طورتصادفی از مناطق مختلف شهر اراک در آبان و آذر ماه سال1390نمونه برداری گرديد. نمونه ها تحت شرايط سرد حمل وآزمون شمارش کلی ميکروارگانيسم ها طبق استاندارد ملی ايران صورت پذيرفت. يافته ها: نتايج نشان داد 66/16 درصد از نمونه های مورد بررسی آلودگی ميکروبی کمتر از حد مجاز (104×5) و در 33/83 درصد نمونه ها ميزان آلودگی ميکروبی بيش از حد مجاز بوده است. نتيجه گيری: نتايج نمايانگر وضعيت نامطلوب بستنی های سنتی شهر اراک از نظر آلودگی باکتريايی می باشد. واژه های کليدی: اراک، بستنی، آلودگی ميکروبي

کلید واژگان :

اراک، بستنی، آلودگی ميکروبی،



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک