چکیده :

زمینه مطالعاتی: این تحقیق در زمینه تولید خوراک دام بویژه در تغذیه گوسفند، بود. هدف: هدف ان تحقیق، تعیین ترکیباتمغذی و فراسنجههای تجزیهپذیری )مادهخشک، مادهآلی، پروتئین( تفالههای انگور و لیموترش بهوسیله روش درون کیسهای، بود. روش کار: ابتدا ترکیباتشیمیایی تیمارهای آزمایشی)تفاله انگور و لیموترش و یونجه( شامل پروتئینخام، مادهآلی، دیوارهسلولی، خاکسترخام، چربیخام، ترکیباتفنلی و تاننکل تعیین شدند. سپس تجزیهپذیری 24 و 61 ساعت )بهروش کیسههای نایلونی( ،48 ،44 ،61 ،8 ، )ماده خشک، مادهآلی، پروتئین خام( در زمانهای صفر، 4 در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی ) 3 تیمار، 3 بلوک با 3 تکرار( انجام شد. نتایج: درصد مادهآلی، دیوارهسلولی و لیگنین 34 و نیز درصد پروتئینخام، چربیخام و کربوهیدراتهای غیرفیبری در تفاله /4 ،72/1 ،61/ در تفالهانگور بهترتیب 3 74 بودند. تجزیه پذیری مادهخشک، مادهآلی و پروتئین )پس از 44 ساعت انکوباسیون( /4 ،2/2 ،6/ لیموترش بهترتیب 4 86 )درصد( بهدست آمد. همچنین مقدار /7 ،84/8 ،88/ 48 و لیموترش بهترتیب 7 /8 ،36/1 ،31/ تفالهانگور بهترتیب 3 پروتئین عبوری قابل هضم در روده کوچک و پروتئین قابل متابولیسم )در شرایط نگهداری( تفاله انگور و لیموترش و - 86 )گرم در کیلوگرم( شد. نتیجهگیری نهایی: با توجه به / 42 و 4 /2 ،71/ 63 و نیز 7 / 3 و 4 /8 ،34/ یونجه بهترتیب 3 ترکیباتشیمیایی، فراسنجههای تجزیهپذیری )مادهخشک، مادهآلی، پروتئین( پروتئین عبوری قابل هضم در روده کوچک و پروتئین قابل متابولیسم موجود در تفالههای انگور و لیموترش امکان استفاده از این خوراکها را بهترتیب بهعنوان منابع جدید فیبر غیرعلوفهای و منبع انرژی، در تغذیه نشخوارکنندگان وجود دارد.

کلید واژگان :

ترکیبات مغذی، تجزیه پذیری، پروتئین قابل متابولیسم، تفاله انگور، لیموترش، روش درون کیسه ای



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک