چکیده :

کشور ایران با داشتن شرایط متنوع اقلیمی در مناطق مختلف آن، امکانات بسیار وسیعی برای کشت و کار انواع محصولات باغی و صیفی را دارد، گرچه با تولید میوه و صیفی در سال های گذشته، رشد مناسبی از نظر تولید و صادرات محصولات کشاورزی را داشته بطوریکه در آسیا بین سه کشورنخست تولید کننده ودر جهان در بین ده کشور نخست تولید کننده محصولات کشاورزی قرار گرفته است، ولی هنوز از پتانسیل های موجود بطور کامل استفاده نشده است. در طی دوره سی ساله 2012- 1983 در بررسی میزان تولید 15 محصول عمده باغی و2 محصول عمده صیفی منتخب در ایران افزایش نرخ تغییرات سالیانه تولید در طی دوره مورد بررسی معادل با 199/15 درصد مشاهده گردید در این دوره بیشترین افزایش نرخ تغییرات سالیانه متعلق به گردو با 1982/72 درصد و کمترین آن مربوط به گلابی با 41/93 درصد بود. همچنین بیشترین تولید متوسط مربوط به گوجه فرنگی با 23/31 درصد و کمترین آن زیتون با 0/22 درصد می باشد. گردو، هلو، شلیل و زیتون دارای بیشترین افزایش نرخ تغییرات سالیانه و گلابی، انگور و گوجه فرنگی دارای کمترین افزایش نرخ تغییرات سالیانه در دوره مذکور بودند. نتایج نشان داد گوجه فرنگی، سیب و پرتقال رایج ترین محصولات از نظر متوسط تولید با 23/31 درصد، 16/15 درصد و 14/61 درصد بوده اند.

کلید واژگان :

میزان تولید، محصولات باغی، محصولات صیفی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک