چکیده :

شرایط بسیار متنوع اقلیمی و بوم شناختی و تنوع وسیع شرایط آب و خاک در مناطق مختلف کشور امکانات بسیار وسیعی را برای کشت و کار گیاهان زراعی و باغی در این فلات پهناور فراهم کرده است. از سوی دیگر به دلیل ضعف در صنایع تبدیلی و تکمیلی، سالانه در حدود 33 درصد محصولات باغی و صیفی بصورت ضایعات از چرخه استفاده عمومی خارج می شود. این صنایع می توانند از مقادیر انبوهی از ضایعات این محصولات کشاورزی که در مراحل مختلف کاشت و داشت و برداشت و همچنین پس از برداشت ضایع شده و از بین می رود جلوگیری نموده و از میزان بیکاری های دائمی و فصلی در مناطق روستایی بکاهد. در طی 1390-1386 بررسی ها نشان داد، بیشترین حجم فرآوری مربوط به صنایع تولید و بسته بندی کمپوت و مربا با میانگین 2759374 تن و کمترین آن مربوط به صنایع تولید آبلیمو، با میانگین تولید 41885 تن می باشد. تحقیقات نشان داد از نظر ضریب تغییرات، صنایع ترشیجات و شوریجات، با 97/7 درصد بیشترین تغییرات در حجم تولید بود و صنایع بسته بندی خرما با 17/76 درصد دارای کمترین تغییرات در حجم تولید می باشد. از نظر نرخ تغییرات سالیانه تولید نیز در تمامی صنایع مورد بررسی کاهش بسیار محسوسی دیده می شود که بیشترین کاهش مربوط به صنایع تولید و بسته بندی کمپوت و مربا با نرخ تغییرات 83/82 – درصد و کمترین کاهش مربوط به صنایع تولید و بسته بندی رب با نرخ تغییرات سالیانه 46/80 – درصد در طی دوره مورد بررسی می باشد.

کلید واژگان :

صنایع تبدیلی، صنایع تکمیلی، فراوری محصولات باغی، فراوری محصولات صیفی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک