به منظور مطالعه ی اثر تنش شوری بر صفات مورفولوژیکی گیاه استویا (Stevia rebaudiana Bertoni) آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 8 تکرار بصورت گلدانی در دانشگاه منابع طبیعی گرگان به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل 4 سطح شوری (شاهد آب معمولی، 2، 4 و 6 دسی زیمنس بر متر) بودند. صفات مورفولوژیکی اندازه گیری شده شامل ارتفاع گیاه، تعداد ساقه اصلی و فرعی، قطر ساقه اصلی و فرعی، کلروفیل، شاخص سطح برگ، طول و عرض برگ، وزن تر و خشک برگ است. نتایج نشان داد که شوری بر تمام صفات مورفولوژیکی به جز تعداد ساقه اصلی، اثر معنی داری گذاشت. بطوری که با افزایش شوری تمام صفات (به جز تعداد ساقه اصلی) در سطح احتمال 1 درصد کاهش معنی¬داری را نشان دادند. و بیشترین و کمترین میزان ارتفاع گیاه، تعداد ساقه فرعی، قطر ساقه اصلی و فرعی، کلروفیل، شاخص سطح برگ، طول و عرض برگ، وزن تر و خشک برگ به ترتیب در شاهد آب معمولی و شوری سطح 6 دسی زیمنس مشاهده شد. بطور کلی نتایج نشان داد که گیاه استویا به شدت به شوری حساس است بهترین نتایج رو نمونه های با آب معمولی و شوری 2- از خود نشان دادند. اما بعد از سربرداری مشاهده شد که نمونه های که شوری 2- و بالاتر رو اعمال کرده بودیم خشک شدند پس میتوان نتیجه گرفت که مناطقی که دارای خاک یا آب شور هستند بیشتر از یک برداشت نمی توانند داشته باشند.
کلید واژگان :شوری، استویا، صفات مورفولوژیک
ارزش ریالی : 500000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 6142675020154916
- سال انتشار : 1393
- نوع مقاله : مقاله کامل پذیرفته شده در کنفرانس ها
- زبان : فارسی
- محل پذیرش : اولین همایش ملی گیاهان دارویی، طب سنتی و کشاورزی ارگانیک
- برگزار کنندگان : ارزیابان محیط زیست هگمتانه، مرکز توسعه همایشهای آریا هگمتانه، اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، سازمان میراث فرهنگی و صنایع
- تاریخ ثبت : 1393/12/28 11:00:01
- ثبت کننده : مادح احمدی
- تعداد بازدید : 668
- تعداد فروش : 0