چکیده :

اگر چه از ديرباز به منظور پيشگيری و درمان بسياری از بيماری ها، استفاده از گياهان دارويی به طور سنتی در جوامع مختلف معمول بوده است ولی در سال های اخير مطالعه های گسترده ای در جهت بررسی خواص ضداكسايشی اين گياهان صورت گرفته است. در این تحقیق سه گیاه دارویی لرستان (چای¬کوهی، باریجه، درمنه کوهی) از نظر میزان فنل کل، فلاونوئید و استخراج توسط دو حلال آلی متانول و اتانول مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصل از نظر میزان فلاونوئید بیشترین مقدار مربوط به گیاه درمنه کوهی و استخراج به وسیله متانول و کمترین مقدار آن مربوط به گیاه چای کوهی و استخراج به وسیله اتانول حاصل شد. همچنین از نظر فنل کل گیاه باریجه و استخراج به وسیله متانول بیشترین مقدار و گیاه چای کوهی و استخراج به وسیله اتانول کمترین مقدار بدست آمد. و در بین تیمارها حلال متانولی قدرت حلالیت بیشتری نسبت به حلال اتانولی از خود نشان داد.

کلید واژگان :

اتانول، حلال، فعالیت آنتی اکسیدانی، گیاه دارویی، متانول



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک