چکیده :

پساب قند، جریان خروجی از دستگاه سانتریفوژ قند است که معمولاً برای تهیه پخت در چرخه تولید قند در کارخانجات قندسازی،بدون هیچ فرآیند تصفیه مجدداً استفاده می‌شود. اما به نظرمی‌رسد تصفیه پساب قبل از ورود به آپارات پخت قند در مرحله تهیه کلرس توسط سیستم های غشایی تاثیر مطلوبی بر راندمان کارخانه های قند سازی داشته باشد. در این تحقیق به بررسی فرآیند نانوفیلتراسیون بر میزان خاکستر، کدورت و درصد موادغیرقندی پس آب قند پرداخته شد.برای این منظور تأثیر سه پارامتر اختلاف فشار درعرض غشاء در سه سطح (15،10، 5 بار)، درجه حرارت در سه سطح (60،40،20 درجه سانتی‌گراد) و زمان در سه سطح (90،55 ،20 دقیقه) در طرح آماری سطح پاسخ بر صفات مذکور مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان‌داد که در سطوح بالای فشار و درجه حرارت، درصد حذف خاکستر، میزان کدورت و درصد دفع مواد غیرساکارزی کاهش ‌یافت اما با گذشت بیشتر زمان به دلیل افزایش لایه پلاریزاسیون غلظت حذف کدورت، خاکستر و مواد غیرساکارزی افزیش یافت.

کلید واژگان :

پساب قند، خاکستر، درصد دفع مواد غیرساکارزی، کدورت، نانوفیلتراسیون



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک