چکیده :

این مطالعه به منظور مقایسه اثرپوست پرتقال خشک شده بر جمعیّت میکروبی سکوم جوجه‌‌های گوشتي با 400 قطعه جوجه یک روزه از سویه تجاری راس 308 در قالب یک طرح كاملاً تصادفي شامل 5 تيمار، 4 تكرار و 20 پرنده در هر تکرار انجام شد. تيمارهاي آزمايشي شامل تیمار شاهد، سطوح 5/1 و 3 درصد پوست پرتقال خشک شده از واریته محلی استان گیلان در جیره مصرفی جوجه‌‌های گوشتي از ابتدای دوره پرورش تا 21روزگی، بقّیه دوره پرورش فقط با جیره پایه و سطوح 5/1 و 3 درصد پوست پرتقال خشک شده از ابتدای دوره پرورش تا 42 روزگی تقسیم شدند. به منظور بررسی جمعیّت میکروبی سکوم یک پرنده از هر قفس در روزهای 14 و 42 کشتار گردیدند. براساس نتايج اين تحقیق، میانگین تعداد لاکتوباسیل¬های سکوم در14 روزگی در تیمارهای مصرف کننده 3 درصدپوست پرتقال خشک شده شده تا انتهای دوره پرورش باتیمار شاهد معنی¬دار بود (05/0P<). امّا تعداد لاکتوباسیل¬ها در 42 روزگی با شاهد تفاوت معنی¬داری را نشان ندادند (05/0P>). میانگین تعداد کلی¬فرم ها در 14 و 42 روزگی در تمامی تیمارها با تیمار شاهد معنی¬دار بوده است (05/0P<). میانگین تعداد اشریشیاکلی در 14 روزگی در تیمارهای مصرف کننده پوست پرتقال دارای اختلاف معنی¬داری با شاهد نبود (05/0P>) امّا میانگین تعداد اشریشیاکلی در 42 روزگی در تمامی تیمارهای مصرف کننده پوست پرتقال با شاهد معنی¬دار بوده است (05/0P<). در بررسی جستجوی سالمونلا تمامی تیمارها منفی گزارش شدند. در نهايت، براساس نتيجه اين پژوهش پوست پرتقال را می¬توان به عنوان یک افزودنی که موجب کاهش باکتری های مضّر در جوجه‌‌هاي گوشتي می گردد، استفاده نمود.

کلید واژگان :

پوست پرتقال خشک شده، جمعیّت میکروبی، سکوم، جوجه های گوشتی



ارزش ریالی : 500000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک