کیفیت در چغندر قند توسط معیارهایی تعیین می شود که مهمترین آن ها عبارتند از: درصد قند ناخالص، درصد قند قابل استحصال، خلوص شربت، میزان عناصر نیتروژن، سدیم و پتاسیم، قند ملاس و آلکالیته. ارزيابي ميزان ناخالصي هاي موجود در نمونه هاي چغندرقند مؤيد اين نكته مي باشد كه با افزايش درصد قند ميزان ناخالصي های پتاسيم، سديم و نيتروژن كاهش می یابد. با توجه به اينكه ميزان شكر قابل استحصال به مواد غيرقندي بستگي دارد، بايد ميزان ناخالصي ها و از جمله پتاسيم و سديم را در نظر گرفت. افزايش كيفيت تكنولوژيكي محصول چغندرقند از طريق بالا بردن درصد قند و كاهش مواد غيرقندي و از جمله پتاسيم و سديم صورت ميگيرد زيرا افزايش اين ناخالصي ها، با جلوگيري از كريستاليزه شدن ساكارز، قابليت استحصال قند را كاهش داده و موجب افزايش ميزان ملاس توليدي مي شود. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که بین ارقام برای صفات بزرگترین قطر ریشه چغندرقند و سدیم در سطح احتمال 5 درصد اختلاف معنی داری وجود دارد. مشاهدات نشان داد که بیشترین همبستگی مثبت و معنی دار به درصد قند قابل استحصال با صفت درصد قند ناخالص(0.979) تعلق داشت و با ضریب استحصال شکر(0.863) همبستگی مثبت و معنی دار داشت. همچنین درصد قند خالص با میزان سدیم ریشه(0.612-) همبستگی منفی و معنی دار و با سایر صفات مورد اندازه گیری همبستگی منفی داشت. همچنین طبق مشاهدات، قند ملاس با میزان سدیم ریشه(0.818)، پتاسیم(0.713) و نیتروژن(0.640) همبستگی مثبت و معنی دار داشته و با صفات درصد قند خالص(0.484-)، ناخالص(0.295-) و ضریب استحصال شکر(0.845-) همبستگی منفی و معنی دار داشت.
کلید واژگان :قند قابل استحصال، ضریب، استحصال شکر، کیفیت تکنولوژیکی، ناخالصی
ارزش ریالی : 300000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 6143973665660877
- سال انتشار : 1393
- نوع مقاله : مقاله کامل پذیرفته شده در کنفرانس ها
- زبان : فارسی
- محل پذیرش : سی و پنجمین سمینار سالانه کارخانه های قند و شکر ایران.
- برگزار کنندگان : مركز بررسي و تحقيق و آموزش صنايع قند ايران.
- تاریخ ثبت : 1394/05/25 19:20:56
- ثبت کننده : احمد بهادربیگی
- تعداد بازدید : 243
- تعداد فروش : 0