چکیده :

نانوتکنولوژی به عنوان یک فناوری قدرتمند، توانایی ایجاد تحول در سیستم کشاورزی و صنایع غذایی را در سراسر دنیا داراست. با توجه به عدم تناسب میان رشد جمعیت و نیاز غذایی، توجه به نانوتکنولوژی امری ضروری است. در سال¬های اخیر محققان توانسته¬اند با انجام تحقیقات فراوان، به کاربردهای تازه¬ای از فناوری نانو در بخش کشاورزی دست یابند که شاید این کاربردها در صنایع غذایی تنوع و جذابیت بیش¬تری نسبت به سایر بخش¬های مرتبط با کشاورزی داشته باشند، غذاهایی که بسته به ذائقه مصرف کننده و نیازهای سلامتی وی می¬توانند رنگ، طعم و حتی اجزای مغذی خود را تغییر دهند، فیلترهایی که می¬توانند مواد سمی را از غذا جدا کرده و یا با استفاده از جا به جا کردن مولکول¬های خاص براساس شکل (و نه اندازه آن¬ها)، طعم را عوض کنند و بسته¬بندی¬هایی که در صورت خراب شدن محتوای خود، مصرف کننده را از طریق تغییر رنگ آگاه می¬سازند، از کاربردهای فناوری نانو در بخش صنایع غذایی محسوب می¬شوند. در مقاله¬ی حاضر به ارایه بخشی از کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی خواهیم پرداخت.

کلید واژگان :

نانوتکنولوژی، صنایع بسته¬بندی، غذایی، جمعیت



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک