چکیده :

در تحق یق حاضر ، از تک نیک شبکه عصبی مصنوعی به منظور پیش بینی تغییرات ویسکوزیته ژلات ین پوست ماه ی قزل آلا ی رنگ ین کمان (ANNs) در شش سطح دما یی ( 20 تا 60 درجه سانتیگراد) ، غلظت ها ی مختلف ژلا تین تو لیدی (5/0 تا 4%) و و زمان ها ی پیش فراور ی پوست در سود و اسید (1 تا 3 ساعت) استفاده شد. جهت ایجاد مدل ها ی شبکه عصبی مصنوعی، داده ها به سه بخش آموزشی ( 70 % )، اعتبار سنجی( 10 % )و آزمون ( 20 %) تقسیم شد و شبکه عصبی چند لا یه پرسپترون به منظور مدل ساز ی ویسکوزیته بر اساس پارامترهای مستقل دما وغلظت ژلاتین و نیز زمان پیش فراور ی، ایجادشد . ساختاربندی بهینه مدل شبکه عصبی مصنوعی، با تغییر پارامتر های مختلف شبکه ازجمله نوع تابع ؛قوانین یادگیری ؛تعداد نرون ها و لایه ها ی میانی شکل گرفت. معیار انتخاب بهتر ین شبکه ، بیشترین ضر یب تبیین و کمتر ین مقدار متوسط مربع خطا بود. در پیش بینی و یسکوزیته ، شبکه 3لایه با ساختار 4-4-7، بهترین نتیجه را با مقدار ضریب تبیین 0/9819 و MSE 0/0007 داد.

کلید واژگان :

ژلاتین ، ویسکوزته ، شبکه عصبی مصنوعی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک