این پژوهش به منظور بررسی میزان روغن، گلوکوزینولات و ترکیب شیمیایی روغن ارقام عمده کلزا در استان گلستان انجام گردید. به این منظور ارقامی را که دارای بیشترین سطح زیر کشت در استان گلستان بودند به نام-های هایولا 401، هایولا 420 و RGS003 ، انتخاب گردیدند. نتایج حاصل از مقایسه میانگین¬ها¬ نشان داد که میزان روغن ارقام مختلف نیز از نظر آماری اختلاف معنی¬داری نداشتند و هرسه رقم در یک محدوده قرار داشتند اما میزان گلوکوزینولات در ارقام مختلف متفاوت بود و کمترین و بیشترین میزان آن به ترتیب در رقم RGS003 و هایولا 401 مشاهده گردید. همچنین بررسی¬ها نشان داد که میزان پروتئین، فیبرخام و خاکستر در ارقام مختلف متفاوت بوده و با یکدیگر اختلاف معنی¬دار داشتند و بیشترین میزان آن¬ها به ترتیب در ارقام هایولا 401، RGS003 و هایولا 420 تعیین گردید. نتایج حاصل از مقایسه میانگین¬های رطوبت و کربوهیدرات اختلاف معنی¬داری را در هیچ¬یک از ارقام نشان ندادند.
کلید واژگان :کلزا، گلوکوزینولات، روغن، گلستان
ارزش ریالی : 500000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 6148646370413420
- سال انتشار : 1389
- نوع مقاله : مقاله کامل پذیرفته شده در کنفرانس ها
- زبان : فارسی
- محل پذیرش : سومین سمینار بین المللی دانه های روغنی و روغن های خوراکی
- برگزار کنندگان : انجمن صنفی صنایع روغن
- تاریخ ثبت : 1395/11/19 14:05:04
- ثبت کننده : زهرا بیگ محمدی
- تعداد بازدید : 291
- تعداد فروش : 0