چکیده :

عمده¬ترین منابعی که برای تهیه روغن¬های نباتی بکار می¬روند شامل دانه¬ها و میوه¬های روغنی می¬باشند که از میان دانه¬های روغنی، سویا، کلزا، تخم پنبه، آفتابگردان و پالم دارای بیشترین استفاده هستند. با گذشت زمان و آگاهی بیشتر مصرف کنندگان از مسایل تغذیه ای و بسیاری اثرات نامطلوب روغن¬ها و چربی های خوراکی بویژه انواع اشباع و دارای اسیدهای چرب ترانس بر سلامتی، تقاضا برای روغن های سودمند که علاوه بر کاربرد آن ها به عنوان روغن دارای اثرات مفید و سلامت بخش هستند افزایش یافت. بادام زمینی با داشتن میزان قابل توجه روغن در دانه، ترکیب مناسبی از اسیدهای چرب غیراشباع، توکوفرول ها و استرول ها به عنوان منبعی برای استخراج روغن مورد توجه قرار گرفت. تحقیقات بیشتر نشان داد که این روغن می تواند سبب کاهش بیماریهای قلبی و عروقی، کاهش میزان کلسترول بد (LDL) و افزایش میزان کلسترول خوب (HDL) در خون گردد.

کلید واژگان :

روغن بادام زمینی ، خصوصیات فیزیکوشیمیایی، خصوصیات تغذیه ای ، کاربردی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک