چکیده :

غذاهاي عملگر (فراسودمند) لبني شامل محصولات پروبايوتيكي، بیشترین سهم را از بازار غذاهاي فرآويژه را به خود اختصاص داده¬اند و به سرعت در حال رشد می¬باشند. پروبایوتیک¬ها بايد به واسطه رشد و يا فعاليت در بدن، قادر باشند اثرات سلامت¬بخش روي ميزبان ايجاد كنند. امروزه تحقيق در راستاي توليد محصولات پروبيوتيك با خواص تغذيه¬اي و اثرات درماني مطلوب، روند رو به رشدي را دنبال مي كند. ويژگي¬هاي منحصر به فرد ميكروارگانيسم¬هاي پروبايوتيك در حفظ تعادل ميكروفلور روده¬اي انسان و بهبود اختلالات گوارشي، كاهش كلسترول خون، اثرات ضد سرطاني، درمان آسيب¬هاي كبدي و اثرات سودمند ديگر، موجب شده است كه تلاش براي جاي دادن آن¬ها در رژيم غذايي انسان مستمرتر شود. علی رغم وجود پیشرفت های فراوان در مورد پروبایوتیک ها، مشکلاتی در خصوص کیفیت فرآورده¬های لبنی حاوی پروبایوتیک وجود دارد. تحقیقات نشان داده است که در بسیاری از موارد تعداد پروبایوتیک¬ های فعال با آنچه که بر روی بر چسب مواد غذایی نوشته می شود دارای مغایرت ها و اختلافات قابل توجهی است. عدم نامگذاری دقیق میکروب¬های مورد استفاده در فرآورده لبنی بر اساس منابع علمی، عدم اثبات کافی همه ادعاها و استفاده بی مورد از کلمه پروبایوتیک بدون وجود مدرکی اثبات شده از دارا بودن اثرات سلامت بخش بر مصرف کننده از دیگر مشکلاتی است که در تولید و استفاده از این محصولات وجود دارد.

کلید واژگان :

غذاهای عملگر، پروبایوتیک ها، فرآورده های لبنی، اثرات سلامت بخش، الزامات



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک