چکیده :

اسانس‌ها (Essential oil) يا روغن‌هاي فرار از جمله مواد مؤثره گياهان هستند كه شامل مخلوط پيچيده‌اي از مواد شيميايي آلي مثل ترپينوئيدها، آلدئيدها، الكل‌ها، استرها و ستن‌ها و ... مي‌باشند كه از تقطير مواد فرار موجود در اندام‌هاي مختلف گياهان تازه يا خشك همراه با بخار آب بدست مي‌آيد. و از آنها به عنوان دارو، طعم‌دهنده دارو و غذا و در تهيه عطر و ادکلن و موادآرايشي- بهداشتي نظيرکرم‌هاي زيبائي استفاده مي‌شود. بر اين اساس، در اين مقاله برآنيم تا به بررسي اسانس گل‌محمدي و اسانس نعناع بپردازيم كه طيف‌ گسترده‌اي‌ از كاربري‌ها را تحت‌ پوشش‌ قرار داده كه تركيبات‌ تشكيل‌دهنده‌ آنها مي‌تواند خواص‌دارويي‌ داشته‌ و در فرمولاسيون‌ داروها وارد شود. از رايحه‌ و بوي‌ آنها در صنايع‌ عطرسازي، خوشبو كننده‌ها و همچنين‌ در‌ رايحه درماني يا ‌آروماتراپي ( AROMATHERAPY ) استفاده‌ مي‌شود كه يكي از كاربردهاي آن، در دفع مشكلات سوء‌هاضمه‌ است. و علاوه بر اين‌ها،‌ به‌ موازات‌ مزه‌دار كردن‌ فرآورده‌ها، در نقش‌ يك‌ آنتي‌اكسيدان‌ عليه ‌تركيبات‌ مضر فعاليت‌ مي‌كنند و نقش‌ مهمي‌ در سلامتي‌ افراد ايفا مي‌كنند.

کلید واژگان :

اسانس‌ها، اسانس‌‌ گل‌محمدي، اسانس نعناع، رايحه درماني، قطره ‌منتول



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک