چکیده :

آنتی بیوتیک ها از جمله داروهایی هستند که به فراوانی در حیوانات مزرعه مورد مصرف قرار می گیردند. از این داروها علاوه بر درمان در جهت افزایش رشد نیز استفاده می شود و به جهت ارتباط این قضیه با مسائل اقتصادی, متاسفانه میزان مصرف این داروها بیش از مقادیر توصیه شده است. دریافت مداوم آنتی بیوتیک ها در جیره غذایی می تواند از جنبه های مختلف بهداشت عمومی را تهدید می کند. ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی و متعاقب آن بروز مشکلات جدی در درمان بیماری ها, حساسیت های ناشی از مصرف فرآورده های دامی حاوی آنتی بیوتیک و از بین رفتن فلور باکتریایی دستگاه گوارش از عوارض بقایای آنتی بیوتیک در غذاست هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان باقیمانده های دارویی نیتروفوران ها در تخم مرغ ها عرضه شده در شهر ارومیه است. در این بررسی تعداد 100 عدد تخم مرغ در مراکز عرضه کننده تخم مرغ در شهرستان ارومیه به صورت تصادفی جمع آوری گردید مراحل کار شامل هموژنیزاسیون, عصاره گیری, سانتریفوژ, تبخیر تحت تاثیر نیتروژن, آماده سازی و سانتریفوژ مجدد نمونه ها و نهایتا قرار دادن نمونه ها در میکروپلیت الایزا و دستگاه الایزا ریدر بود از تعداد 100 نمونه تخم مرغ بررسی شده 11 نمونه وجود بقایای نیتروفوران گزارش شدند. این میزان باقی مانده آنتی بیوتیکی در تخم مرغ ها نظارت دقیق تر واحدهای مسئول و ناظر بر پرورش فرآورده های دام وطیور را می طلبد.

کلید واژگان :

ارومیه, تخم مرغ, نیتروفوران



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک