چکیده :

سالمونلا یکی از مهمترین عوامل بیماری های عفونی منتقله از غذا در سراسر جهان محسوب می شود طیف وسیعی از مواد غذایی خصوصا گوشت طیور و فرآورده های آن از معمول ترین منابع عفونت های سالمونلایی در انسان می باشد هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع سروتیپهای سالمونلا در کبد و قلب جوجه های گوشتی عرضه شده در شهرستان ارومیه بود. روش کار: در مجموع 100 نمونه کبد وقلب به نسبت مساوی بطور تصادفی از مراکز عرضه در شهرستان ارومیه جمع آوری کرده و از نظر آلودگی به گونه های سالمونلا به روش استاندارد موردآزمایش قرار گرفتند. نتایج: نتایج این بررسی نشان داد که از مجموع 100 نمونه بررسی شده تنها 8 نمونه آلوده به گونه های سالمونلا بودند. میزان آلودگی در کبد و قلب به ترتیب (62/5%) و (37/5%) بود. گونه های سالمونلا جدا شده در این مطالعه سالمونلا انتریکا سروتیپ انتریتیدس , سالمونلا انتریکا سروتیپ تیفی موریوم و سالمونلا انتریکا سروتیپ گالی نارم بود. نتایج این بررسی نشان دهنده درصد نسبتا پایین آلودگی نمونه های کبد و قلب مرغ به گونه های سالمونلا می باشد. اما گونه های مختلف سالمونلا به عنوان خطر بالقوه در سلامت جامعه می باشد و در کنترل مواد غذایی از نظر انتقال سویه های پاتوژن به انسان دقت بسیار زیادی را می طلبد.

کلید واژگان :

سالمونلا, جوجه های گوشتی, کبد , قلب, ارومیه



ارزش ریالی : 200000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک