چکیده :

یرسینیا انتروکولیتیکا میکروارگانیسمی بیماریزا است که در سراسر جهان انتشار یافته است و روز به روز بر موارد ابتلا به آن و در نتیجه اهمیت آن افزوده می شود . آلودگی مواد غذایی با این باکتری باعث بروز اسهال , استفراغ, دل درد, سندروم شبه آپاندیسیت, تب و سپتی سمیا می شود. منابع عمده آلودگی شامل مواد عذایی( شیر, گوشت و سبزیجات) آب و حیوانات اهلی و وحشی می باشد. مواد و روش کار: در این بررسی تعداد 80 نمونه گوشت گاو در مراکز عرضه شده در شهر ارومیه به صورت تصادفی تهیه کرده و به محیط غنی سازی انتقال داده شد. این نمونه ها به مدت 21 روز در دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری شدند, سپس آنها را روی محیط انتخابی یرسینیا انتروکولیتیکا ( همراه ساپلمنت) تلقیح نموده و تست های تفریقی میکروبیولوژی و بیوشیمیایی در مورد آنها انجام شد و سرانجام مورد تفسیر قرار گرفتند. نتایج: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد بطور کلی از بین 80 نمونه گوشت گاو مورد مطالعه 3 مورد (3/75% ) یرسینیا انتروکولیتیکا جدا گردید با توجه به نتایج فوق رعایت اصول بهداشتی در امر کشتار دام , توزیع گوشت به فروشگاه های عرضه مواد غذایی با منشا دامی و مصرف کنندگان توصیه می شود.

کلید واژگان :

باکتری , گوشت, یرسینیا انتروکولیتیکا



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک