چکیده :

سابقه و هدف : عفونتهای ایجاد شده توسط سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک عمدتاً با منشاء بیمارستانی هستند که شیوع آن در بسیاری از کشورهای جهان در حال افزایش است؛ از این رو تلاشهای بسیاری جهت یافتن ترکیبات جدید به عنوان جایگزینی مناسب برای آنتی بیوتیکها صورت گرفته است. این مطالعه نیز به منظور بررسی اثر ضد باکتریال عصاره اتانولی گیاه کاسنی بر علیه سویه های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم انجام شد. مواد و روشها :پس از جمع آوری گیاهان و تایید نام علمی آن توسط گیاه شناسان سازمان جهاد کشاورزی ، عصاره کاسنی (Cichorium Intybus L. ) به روش تقطیر در خلاء ، غلظت های مختلف از عصاره تهیه شد. سپس MIC و MBC عصاره روی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بیماران با روش هاي رقت در براث و انتشار چاهکی در آگار تعیین گردید. یافته ها : نتایج نشان دادند که MIC و MBC عصاره اتانولی کاسنی بر روی استافیلوکوکوس اورئوس mg/ml 6.5 و 13 بودند. نتيجه گيري: نتايج اين مطالعه نشان مي دهد كه می توان کاسنی (Cichorium Intybus L. ) را از گروه گیاهان دارویی با خواص آنتی باکتریال در نظر گرفت که پس از ارزیابی اثرات آنها در شرایطin vivo و مشخص نمودن مواد موثره ، آن را به عنوان جایگزینی برای داروهای شیمیایی معمول در درمان عفونت ها بکار برد .

کلید واژگان :

اثرات ضد میکروبی ، عصاره ، استافيلوكوكوس اورئوس



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک