چکیده :

نظر به مصرف بالاي فرآورده هاي گوشتی، گزارشاتی مبنی بر انجام تقلبات در برخی از تولیدات وجود دارد. با توجه به اهمیت روش هاي بافت شناسی در شناسایی نوع بافت هاي بکار رفته در این فرآورده ها، این تحقیق جهت بررسی کمی و کیفی بافت هاي غیرمجاز احتمالی به کار رفته در سوسیس هاي موجود در بازار با استفاده از دو روش رنگ آمیزي معمولی و اختصاصی بافت شناسی انجام گرفت. در این تحقیق نمونه هاي مختلف سوسیس خریداري و 12 قطعه از هر نمونه در محلول فرمالین 10 % بافري تثبیت گردید. پس از انجام مراحل معمول بافت شناسی براي آماده سازي بافت ها، مقاطع با استفاده از روش رنگ آمیزي هماتوکسیلین - ائوزین و روش تري کروم ماسون، رنگ آمیزي شدند. بافت هاي غیرمجازي از قبیل غده بزاقی، کام نرم، عضله قلبی، آئورت، مو، پوست، استخوان و غضروف، در برخی از نمونه ها مشاهده گردید. دو بافت استخوان و غضروف شفاف به ترتیب با فراوانی 41/7 و 54/2 درصد بیشترین فراوانی را داشتند. با استفاده از رنگ آمیزي اختصاصی تري کروم ماسون تشخیص بسیاري از بافت ها به خصوص بافت هاي همبندي و قطعات کوچک آنها، بهتر امکان پذیر بود. بر طبق این نتایج، استفاده از روش هاي بافت شناسی، بخصوص روش رنگ آمیزي تري کروم ماسون، روش منلسبی جهت تشخیص کیفی و کمی بافت هاي غیر مجاز در فرآورده هاي گوشتی حرارت دیده می باشد.

کلید واژگان :

سوسیس، بافت شناسی، بافت غیرمجاز



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک