چکیده :

مقدمه: مصرف غذاهای آماده توسط دانش آموزان دبیرستانی رو به افزایش است. این مطالعه با هدف، بررسی عوامل مرتبط با مصرف غذاهای آماده در نوجوانان شهر سنندج انجام شد. روش ها: در مطالعه مقطعی حاضر، 553 دانش آموز دبیرستان های شهر سنندج بصورت تصادفی انتخاب شدند. داده ها توسط پرسش نامه ای که روایی و پایایی آن تأیید شده بود، جمع آوری گردید و در نهایت، با استفاده از آزمونهای آماری Chi-squareو Independent T در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: 8/69 درصد افراد حداقل یکبار در هفته غذای آماده مصرف می کردند .نوع غذای آماده مصرفی در دو جنس متفاوت بود(P<0.001). رابطه آماری معنی داری بین تحصیلات مادر و آگاهی نوجوانان از غذای آماده رابطه وجود داشت (P<0.05). نتیجه گیری: با توجه به نقش مهم اعضای خانواده و به ویژه مادر بر انتخاب غذای نوجوانان و اثر سواد مادر در میزان آگاهی وگرایش دانش آموزان به مصرف غذای آماده، توجه بیشتر به ارتقاء سطح آگاهی مادران می تواند راهکار مهمی در کاهش مصرف غذاهای آماده محسوب شود.

کلید واژگان :

غذای آماده، نوجوان، دانش آموزان



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک