چکیده :

زمینه و هدف: با توجه به مقدار کم پاتوژن ها در غذا، طراحی یک محیط غنی کننده که بتواند هم زمان چند پاتوژن را در زمان مناسب و به میزان کافی بازیافت نماید، یکی از اهداف مهم میکروب شناسی است. هدف از این پژوهش، غنیسازی هم زمان سه پاتوژن غذایی لیستریا منوسایتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی انتروهموراژیک در نمونه شیر میباشد. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت تجربی در سال 1391 در کرمان انجام شد. در ابتدا 5 محیط غنی کننده هم زمان شامل TSB، TB، TSBYE، SEB وTSB (1.5%NaCl) تهیه گردید. این محیط ها برای بازیافت لیستریا منوسایتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی انتروهموراژیک توسط روش کشت بررسی شدند. سپس نمونه های شیر استریلیزه و پاستوریزه با سوسپانسیون های تکی و سه تایی پاتوژن های هدف و غیر هدف به طور مصنوعی آلوده گردیدند. سپس بازیافت 5 محیط غنی کننده هم زمان برای نمونه های آلوده شده در سه زمان 8، 18 و 24 ساعت به صورت کیفی توسط روش کشت ارزیابی شد. یافته ها: تمام محیط ها قادر به بازیافت تکی و سه تایی پاتوژن های مورد مطالعه بودند. با توجه به مواد غذایی موجود در شیر محیط ها در زمان 8 نیز موفق به بازیافت شدند. اما به علت ترکیبات مهاری نمونه شیر، رشد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا منوسایتوژنز مهار گردید. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که محیط SEB بر اساس 18 ساعت گرمخانه گذاری بهترین بازیافت را برای پیدایش هم زمان باکتری های مورد پژوهش دارد. از طرفی محیط TB نیز برای اولین بار در بازیافت هم زمان سه پاتوژن مورد مطالعه ارزیابی شد و در بازیافت موفق گردید.

کلید واژگان :

تشخیص هم زمان، اشریشیا کلی انتروهموراژیک، استافیلوکوکوس اورئوس ، لیستریا منوسایتوژنز



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک