ر این تحقیق 26 نمونه کدو خورشتی از استانهای مختلف ایران در سال 1388 جمع آوری و تنوع ریخت شناختی آنها با استفاده از دیسکریپتور کدو UPOV ارزیابی شد. بذرها در 13 خرداد 1388 کشت شدند. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار انجام و 29 ویژگی (20 ویژگی کمی و 19 ویژگی کیفی) در هر بوته اندازه گیر شد. تجزیه ویژگیهای کمی برای بررسی رابطه های بین ویژگیهای کمی انجام شد. برای ویژگیهای کمی و کیفی و همچنین ترکیبی از ویژگیهای کمی و کیفی تجزیه خوشه ای و تجزیه به عاملها به صورت جداگانه انجام شد و سپس نتیجه آنها با یکدیگر مقایسه گردید. نتیجه نشان داد که اهمیت ویژگیهای کیفی در تجزیه خوشه ای و تجزیه به عملها بیشتر از ویژگیهای کمی است. چهار عامل اصلی اول 75/66 % واریانس کل را توجیه کردند. بخش بیشتری از این واریانس توسط ویژگیهای ضخامت گوشت، شکل میوه، پروفیل میوه در محل گل گاه، پروفیل میوه در محل دم میوه و موقعیت پهنترین قسمت میوه توجیه شدند. تجزیه خوشه ای با روش UPGMA و با استفاده از فاصله ژنتیکی اقلیدسی، 26 توده کدو خورشتی را در 3 گروه دسته بندی کرد.
کلید واژگان :تجزیه به عامل ها، تجزیه خوشه ای، تنوع ژنتیکی، کدو خورشتی، ویژگی های ریخت شناختی
ارزش ریالی : 600000 ریال
با پرداخت الکترونیک