چکیده :

آلوئه ورا از گياهان چند ساله متعلق به خانواده Aloeaceae با برگ هاي سبز گوشتي متصل به¬هم در قسمت ساقه است. اين گياه به دليل طول دوره رشد کوتاه و ارزش اقتصادي زياد در بين گونه¬هاي آلوئه پرطرفدار است و در بخش دارويي، بهداشتي و غذايي استفاده مي¬شود. به منظور بهبود شرايط کشت آلوئه ورا در کشت بدون خاک، آزمايشي در گلخانه دانشکده کشاورزي دانشگاه گيلان در سال 1390 در قالب آزمايش کاملاَ تصادفي به شکل کرت¬های خرد شده در زمان با چهار تکرار طراحي شد. چهار نوع محلول غذايي با مقادير مختلف نيترات و پتاسيم فاکتور اصلي بودند که در شش زمان مختلف نمونه برداري از آنها انجام شد. نتايج حاکي از آن بود که پس از 5 تا 6 ماه، اثر محلول هاي غذايي بر صفات اندازه گيري شده بهتر نمايان شد. به عبارت ديگر، بهتر است که در تحقيقاتي که روي اين گياه انجام مي¬شود ثبت داده¬ها حداقل بين 5 تا 6 ماه ادامه يابد. به طور کلی، محلول غذايي حاوي 8/9 ميلي مولار نيترات و 8/5 ميلي مولار پتاسيم منجر به بهترين نتيجه در کليه زمان هاي نمونه برداري شد. در حقيقت، آلوئه ورا به مقادير زياد عناصر پاسخ مثبت داده و در محلول داراي بيشترين سطح نيترات و پتاسيم بيشترين ميزان شاخص ها مشاهده شد.

کلید واژگان :

نيترات، پتاسيم، ماده خشک، ژل



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک