چکیده :

سابقه و هدف :مصرف مواد غذایی گوشتی آلوده به سالمونال، به ویژه سالمونال تایفی موریوم و سالمونال انتریتیدیس، به عنوان اصلی ترین منبع بیماری های منتقله از غذا می باشد. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی سروتیپ سالمونال تایفی موریوم در گوشت مرغ عرضه شده به بازار مصرف شهرستان اصفهان در سال 1392 بود. روش کار: از فروردین تا شهریورماه 1392 تعداد 200 نمونه گوشت مرغ، از فروشگاه های عرضه گوشت شهرستان اصفهان جمع آوری شد و از نظر حضور سالمونال تیفی موریوم به دو روش کشت و PCR بررسی گردید. یافته ها : از مجموع 200 نمونه گوشت مرغ بر پایه روش کشت و آزمون های بیوشیمیایی 28 نمونه )14%( سالمونال تشخیص داده شدند. از 28 جدایه 14 نمونه )50%( بر پایه آزمون های مولکولی سروتیپ تایفی موریوم تشخیص و تائید شد. نتیجه گیری : آلودگی این ماده غذایی به باکتری های بیماری زایی هم چون سالمونال به معنی شیوع مسمومیت های غذایی آشکار و پنهان در میان افراد جامعه می باشد. این امر منجر به یک خطر بهداشتی و ضررهای جبران ناپذیر دیگری می گردد، لذا شناسایی سروتیپ های شایع این باکتری از اهمیت زیادی برخوردار است.

کلید واژگان :

سالمونال، سالمونال تایفی موریوم ، گوشت مرغ ، PCR



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک