چکیده :

به منظور بررسی تأثیر پرایمینگ بذر با سالیسیلیک اسید بر شاخص هاي جوانه زنی و بیوشیمیایی ماریتیغال تحت شرایط تنش شوري، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد.فاکتور اول سطوح شوري شامل صفر (شاهد)، 13/7 و 22/85 دسی زیمنس بر متر نمک کلرید سدیم ( 150 و 250 میلی مولار) و فاکتور دوم سالیسیلیک اسید شامل صفر (شاهد)، 200 و 400 میلی گرم در لیتر بود. بر اساس نتایج تحقیق، تنش شوري سبب کاهش درصد جوانه زنی، طول گیاهچه، وزن تر و خشک گیاهچه، فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و میزان پروتئین شد ولی فعالیت آنزیم پراکسیداز و کاتالاز را افزایش داد، به طوري که بیشترین تأثیر در شوري دوم دیده شد. پرایمینگ بذر با سالیسیک اسید باعث بهبود شاخص هاي جوانه زنی و افزایش میزان پروتئین و فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و کاهش فعالیت آنزیم هاي آنتی اکسیدان پراکسیداز و کاتالاز شد، همین طور بین سطوح 200 و 400 میلی گرم سالیسیلیک اسید تفاوت معنی داري مشاهده نشد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد پرایمینگ بذر با سالیسیلیک اسید موجب بهبود شاخص هاي جوانه زنی در تیمار 13/7 دسیزی منس بر متر شوري شد، ولی در تیمار 22/85 دسی زیمنس بر متر شوري تأثیر معنی داري نداشت. همچنین پیش تیمار بذر با سالیسیلیک اسید افزایش فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و پروتئین و کاهش فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز در شرایط شور و غیرشور را سبب شد. تحقیق حاضر نشان داد پیش تیمار بذور مارتیتغال با 200 میلی گرم در لیتر اسید سالیسیلک، اثرات تنش شوري 13/7 دسی زیمنس بر متر را بر شاخص هاي جوانه زنی و بیوشیمیایی تعدیل کرد.

کلید واژگان :

آنزیم هاي اکسیدانت، پرایمینگ بذر، تنش شوري، شاخص هاي جوانه زنی، ماریتیغال



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک