در شرایط فعلی ، امروزه دفع مناسب لجن تولیدی حاصل از حوضچه های ته نشینی اولیه و ثانویه یکی از مهم ترین مشکلات اساسی تصفیه خانه های فاضلاب محسوب می شود. یکی از گزینه های مطرح شده در مورد دفع لجن ، استفاده از آن در زمین های کشاورزی به عنوان کود می باشد. در صورتی که لجن تولیدی حاصل از تصفیه خانه فاضلاب بدون آماده سازی (به صورت خام و هضم نشده) درصنعت کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد می تواند مشکلات زیادی از جمله تولید بوی بد در مجاورت هوا ، انتشار عوامل بیماری زا و آلودگی منابع آبی و خاکی را به همراه داشته باشد. به همین دلیل باید قبل از مصرف لجن خشک شده ، طبق استانداردهای معتبر تمهیداتی از قبیل تصفیه لجن جهت مضر نبودن و دفع بهداشتی آن پیش بینی شود. هدف تحقیق ، بررسی اصول تصفیه و دفع لجن فاضلاب های شهری بوده است. روش توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات کتابخانه ای بوده و نوع داده ها و نحوه اجرا هم به روش کتابخانه ای می باشد. بدین صورت که بعد از مأخذشناسی و گردآوری منابع مطالب مورد نیاز استخراج شده و در فیش ثبت گردیده است. نتایج نشان داد که در انتخاب نوع فرآیند آماده سازی لجن تولیدی حاصل از تصفیه خانه فاضلاب در صنعت کشاورزی پارامترهای نوع لجن ، مشخصات کمی و کیفی لجن ، نوع و مشخصات خاک ، شرایط اقلیمی منطقه ، نوع محصول کشاورزی و شیوه آبیاری بسیار حائز اهمیت می باشد. به طور کلی می توان دریافت که لجن حاصل از تصفیه ی فاضلاب به عنوان یک منبع تجدید پذیر انرژی راه حل مناسبی برای چگونگی مدیریت افزایش مداوم تولید لجن پسماند به منظور تطابق دقیق با استانداردهای زیست محیطی و نیز ، چگونگی حفظ عرضه ی انرژی پایدار و مقرون به صرفه برای نسل های حاضر و آینده به شمار می رود.
کلید واژگان :کلمات کلیدی (Key Words ) : تصفیه لجن ، تغلیظ ثقلی ، هضم هوازی لجن ، گندزدایی و دفع نهایی لجن
ارزش ریالی : 150000 ریال
با پرداخت الکترونیک