یکی از روشهای نوین در کشاورزی جهت کنترل کیفیت ظاهری فرآوری های پس از برداشت، روشهای ماشین بینایی و پردازش تصاویر گرفته شده در طول انجام فرآیند میباشد. حفظ رنگ که از الویت های انجام صحیح فرآوری چای سبز است، با خشککردن کامل، سریع، محدود و بدون تخمیر برگ تازه صورت میپذیرد. میزان تغییر رنگ در بازار پسندی و کیفیت محصول تاثیر مستقیم دارد و بررسی این میزان در انتخاب بهترین شرایط خشککردن امری ضروری به نظر می رسد که ضرورت این تحقیق را مشخص میسازد. آزمایشها در پنج دمای 80،70،60،50 و90 درجه سانتیگراد و 1، 5/0 و 1.5 متربرثانیه انجام شد. تصاویر دریافتی در طول فرایند خشکشدن در فضای رنگی RGB صورت گرفت و برای استخراج ارزشهای رنگی به فضای L*a*b* تبدیل گردید. از نرم افزار Matlab نسخه R2010a جهت تبدیل و آنالیز تصاویر استفاده شد. برای کالیبره کردن تصاویر دریافتی از دوربین دیجیتالی با دستگاه رنگ سنجی هانترلب، از صفحات استاندارد رنگی استفاده شد. مقادیر پارامترهای رنگی L* ،a* و b* استخراج شده از تصاویر جهت محاسبه سایر پارامترهای رنگی شامل: تغییرات کلی رنگ (ΔE)، شاخص قهوه ای شدن (BI)، کروما (CH) و زاویه هیو (H°) استفاده شد. نتایج نشان داد که مقادیر L* ، b* در حین خشک شدن کاهش و مقادیر a* و ΔE افزایش یافت. شاخص کروما و زاویه هیو کاهش و شاخص قهوه ای شدن افزایش یافت. این تحقیق در دی ماه 1390 در گروه ماشین¬های کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران صورت پذیرفت.
کلید واژگان :پردازش تصویر، چای سبز، خشک کردن
ارزش ریالی : 500000 ریال
با پرداخت الکترونیک