چکیده :

استرس گرمايي در طيور منجر به افزايش تعداد تنفس، افزايش pH خون، توليد لاشه هاي سبکتر و پرچرب تر، افزايش دفع الکتروليت هاي خون از قبيل سديم ، پتاسيم ، کلسيم ، منيزيم ، فسفر ، آهن و بي کربنات ، رقيق شدن خون و کاهش هماتوکريت مي شود. بعضي عوامل مديريتي از قبيل تهويه مناسب سالن ، ،کاهش تراکم سالن و عادت دادن طيور به گرما و اعمال محدودیت غذايي ، اصلاح ترکيب جيره ، حذف پروتئين اضافي جيره و افزودن برخی الکترولیت ها و ویتامین ها در تخفيف استرس گرمايي موثر مي باشد.انرژی جیره در شرایط استرس گرمایی باید از مواد خوراکی غنی از چربی تامین گردد.پلیت و کرامبل بهترین شکل غذا در این شرایط می باشد.مصرف آب خنک نیز سبب کاهش شدت تنفس (حدود 60 درصد) می شود.اضافه نمودن کلرید پتاسیم به آب آشامیدنی زنده مانی را تا 73 درصد افزایش می دهد.افزودن ویتامین E و ویتامین C به جیره مقاومت طیور در مقابل استرس گرمایی را افزایش می دهد.افزودن 0/5 درصد بیکربنات سدیم و 3/0 تا 1 درصد کلرید آمونیوم یا زئولیت سدیم آلکالوز حاصل از استرس گرمایی را کاهش می دهد.افزودن بتائین سبب افزایش عملکرد جوجه های گوشتی می گردد. استفاده از تهویه تونلی سبب کاهش 20-30 درصدی مرگ و میر و 2-3 درصدی ضریب تبدیل می شود.

کلید واژگان :

مدیریت، جوجه هاي گوشتی، استرس گرمایی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک