چکیده :

بدون تردید تغذیه صحیح یکى از جنبه هاى مهم سلامت است که بر عملکرد جسمی و فکري افراد تأثیر بسیار زیادي دارد. این موضوع به ویژه در نیروهاي نظامی از اهمیت بیشتري برخوردار است. برهمین اساس تأمین مواد غذایى با کیفیت بالا، سالم و ایمن براى نظامیان نسبت به غیر نظامیان از اولویت بیشتري برخوردار است. به دلیل شرایط خاص و مشکلات موجود در بسیاري از عملیات هاي نظامی امکان استفاده از غذاهاى گرم و تازه براحتى وجود ندارد. در نتیجه این نیروها جهت برطرف کردن نیازمندي هایی تغذیه اي خود، نیاز به یک جیره ي غذایی مخصوص دارند که امروزه از آن با عنوان غذاي آماده مصرف نام برده می شود. ترکیب غذایى این جیره ها طورى تنظیم م ىگردد تا ضمن برخوردارى از ویژگى هایى مانند کم وزن و متراکم بودن، مقاومت در برابر شرایط محیطى بویژه گرما، رطوبت و قابلیت مصرف آسان، انرژي مورد نیاز فرد را متناسب با فعالیت هاي جسمانی تأمین نمایند. به طوري که بایستی میزان کالري مورد نیاز هر فرد در شرایط مختلف عملیاتی اندازه گیري و متناسب با نوع فعالیت آن، جیره ي متناسب با نوع فعالیت از نظر میزان کالري و مواد مغذي حیاتی نظیر زینک، آهن و کلسیم ارایه شود. سلامت محصول نیز از موارد مهم دیگري است که بایستی در تهیه این جیره ها به آن توجه نمود که این امر در گرو استفاده از سیستم هاي کارآمدي نظیر سیستمهاي تضمین کیفیت و تحلیل خطر در نقطه بحرانی در مراکز تهیه و فرآوري این جیره ها می باشد. همچنین میتوان با ایجاد اصلاحاتی در خصوص نحوه بسته بندي جیره ها از نظر نوع جنس، رنگ و چاپ متناسب با قوانین نظامی و استفاده از فناوريهاي نوینی نظیر استفاده از فناوري نانو، فیلمها و پوششهاي خوراکی، گام هاي بلندتري را در جهت بهینه سازي این جیره ها برداشت که متعاقبا این اقدامات سبب افزایش سطح میزان رضایتمندي ، توان نظامی و کارآمدي مامورین و در نتیجه بالابردن اقتدار نظامی کشور جمهوري اسلامی ایران، خواهد شد

کلید واژگان :

نیروهاي نظامی. جیره ي غذایی. تغذیه. غذاي آماده مصرف



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک