چکیده :

بلانکیت ((blanket، ماده ای پرکاربرد درانواع صنایع تولیدی است که با نامهای سدیم دیتیونیت و سدیم هیپو سولفیت نیز بیان میگردد. در صنایع تولیدی قند و شکر، نبات و آبنبات از ماده بلانکیت با هدف رنگبری و سفید کردن شربت استفاده می‌شود. این ماده شیمیایی با از بین بردن آنتی‌اکسیدان‌ها باعث تسریع در سرطان بخش‌های گوارشی، نابودی پرزهای معده وروده، اختلالات استنشاقی، پوستی، چشمی و تسریع دیابت با مسدود کردن آنزیم‌های بدن به ویژه انسولین میشود. در این پژوهش به بررسی فرایند نانوفیلتراسیون به عنوان روشی دوستدار محیط زیست در میزان حذف بلانکیت به دلیل عوارض جبران ناپذیری که درسلامتی مردم بوجود می آورد و کاهش رنگ در پساب قند پرداخته شد . برای این منظور تأثیر سه پارامتر اختلاف فشار درعرض غشاء در سه سطح (15،10، 5 بار)، درجه حرارت در سه سطح (60،40،20 درجه سانتی‌گراد) و زمان در سه سطح (90 ،55،20 دقیقه) در طرح آماری سطح پاسخ بر صفات مذکور مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان‌داد که در سطوح بالای فشار و درجه حرارت، درصد حذف بلانکیت کاهش ‌یافت اما با گذشت بیشتر زمان به دلیل افزایش لایه پلاریزاسیون غلظت حذف بلانکیت و مواد رنگی افزایش یافت.

کلید واژگان :

بلانکیت، پساب قند، سدیم دیتیونیت، سدیم هیپوسولفیت، رنگ، نانوفیلتراسیون



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک