چکیده :

با توجه به اینکه پروتیین در تغذیه جوجه های گوشتی یکی از مهمترین منابع محسوب می شود و نقش تعیین کننده¬ای در بازده تولید را به خود اختصاص می دهد و همچنین به دلیل کاهش هزینه و کمبود پروتیین در منابع مختلف گیاهی و حیوانی که سعی می شود از اسیدهای آمینه یا مکملها در تغذیه جوجه های گوشتی استفاده شود، لذا آزمایشی به منظور تعیین اثرات اسیدآمینه کل و قابل هضم خوراک و سطوح مختلف احتیاجات اسیدآمینه متیونین بر روی مقدار خوراک مصرفی جوجه¬های گوشتی نر سویه آرين در قالب طرح کاملاً تصادفی شامل6 تیمار، 6 تكرار و به روش فاكتوريل 3 × 2(فاکتور اول، شامل 2 سطح اسيد آمينه كل و قابل هضم خوراک مصرفی و فاکتور دوم 3 سطح، اسيدآمينه متيونين) انجام شد. براساس این آزمایش نتایج تیمارهای آزمایشی روی مقدار خوراک مصرفی در دوره های مختلف پرورش(0 تا 21، 22 تا 42 و 0تا42 روزگی) تفاوت آماری معنی داری نشان داد. بنابراين بر اساس نتايج اين تحقيق مي¬توان توصیه نمود، وقتی جيره هاي غذايي براي جوجه هاي گوشتي سویه آرین براساس اسيدآمينه قابل هضم و سطح +10 درصد متیونین(انجمن ملي تحقيقات, 1994) تنظیم شود می¬تواند باعث افزایش خوراک مصرفی جوجه های گوشتی و در نهایت بهترین عملکرد را در پی دارد.

کلید واژگان :

اسيدآمينه كل، اسيدآمينه قابل هضم، جوجه های گوشتی، خوراک مصرفی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک