چکیده :

از آنجایی که جمعیت جهان در حال فرونی و توان تولید غذا محدود می باشد بشر برای تهیه غذا علاوه بر کشاورزی و دامپروری نیاز به تامین غذا و پروتئین از طریق صید از دریا ها و پرورش آبزیان می باشد. یکی از مهترین نیازهای بدن انسان استفاده از مواد پروتئینی است این مواد از راه های مختلف تامین می شود. انواع لبنیات، تخم مرغ، گوشت قرمز و گوشت سفید (مرغ، ماهی و میگو) مقدار زیادی پروتئین دارند. مواد غذايي، انرژي مورد نياز براي فعاليت هاي روزانه همچنين ساخت و سازهاي بدن را فراهم كرده و سيستم دفاعي بدن را براي مقابله با عوامل بيماري‌زا آماده نگه مي‌دارد. كمبود مواد غذايي موجب بروز انواع مختلفي از نارسايي‌ها و بيماري‌ها شده و به طور طبيعي شدت عوارض به ميزان كمبود هركدام از مواد مغذيي مختلف بستگي خواهد داشت. يكي از اقلام غذايي كه مي‌تواند در برگيرنده اكثر نيازهاي بدن باشد ماهي و به طور كلي آبزيان هستند كه به خاطر تركيبات خود به خصوص وجود اسيدهاي چرب ارزشمندي به نام امگا 3 به عنوان غذاي سلامتي معروف شده‌اند. نرم تنان یکی از شاخه های بزرگ آیزیان می باشند که همانند ماهیان و سخت پوستان ارزش غذایی بالایی دارند.

کلید واژگان :

مواد غذایی، آبزیان، فرآوری، نرم تنان



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک