چکیده :

شکلات یکی از بی نظیر ترین خوردنی‌هاست چرا که در دمای اتاق جامد می باشد ولی به محض قراگیری در دهان ذوب می شود دلیل این خاصیت وجود نوعی چربی در ترکیب شکلات است که کره کاکائو نامیده می شود. نقطه ذوب این چربی تقریبا برابر با دمای بدن است وبه همین دلیل هنگامی که با سایر اجزاء تشکیل‌دهنده شکلات مخلوط می شود، باعث می گردد که ترکیب جدید به محض قرار گرفتن در درجه حرارت دهان تبدیل به یک مایع نرم و مطبوع شود.علاوه بر این شکلات دارای طعم بسیار دلچسبی است که اکثر مردم آنرا می‌پسندند. فاضلاب حاصل از مرحله شستشو و تمیز کردن که شامل مواد زائد چسبیده به دانه‌های کاکائو است(حاوی TDSوTSS بالا و BOD بالا) می باشد. در این صنعت انرژی مورد نیاز برای حرکت دستگاهها از بخار آب تامین شده که با سوزاندن گازوئیل آب را به بخار تبدیل می کنند.در اثر سوزاندن این ماده مقدار زیادی گاز So2 تولید می شود که موجب تولید آلودگی هوا می گردد که یکی از روش های کنترل این آلودگی استفاده از دسکرابر جهت جذب گاز So2 به داخل آب می باشد. اصلی ترین منشا زائدات در کارخانه شکلات سازی شستشوی ظروف شکلات و شستشوی زمین می باشد، که از خصوصیات اصلی این زائدات BOD بالا و وجود شکر می باشد که روش اصلی تصفیه و دفع در این صنعت، تصفیه ی بیولوژیکی می باشد. هدف از ارائه این مقاله معرفی آلودگی های ایجاد شده در صنعت شکلات سازی و ارائه روش های کنترل این الودگی ها می باشد.

کلید واژگان :

صنعت شکلات سازی، تصفیه ی بیولوژیکی، BOD، روش های تصفیه، آلودگی های زیست محیطی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک