چکیده :

به منظور بررسی تأثیر منابع مختلف حاوی سیلیکون بر روی عملکرد و اجزای عملکرد دانه دو رقم برنج آزمایشی در سال 1389 در شهرستان جویبار اجرا شد. این آزمایش در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی به صورت آزمایش اسپلیت پلات در 3 تکرار اجرا گردید. کرت اصلی، ارقام برنج شامل، طارم هاشمی و رقم ندا بود و کرت فرعی منابع مختلف حاوی سیلیکون در هشت سطح شامل T1 (شاهد)، T2 (کاه برنج)، T3 (سیلیکون)، T4(کاه برنج و سیلیکون)، T5 (پوسته برنج)، T6 (پوسته و کاه برنج)، T7 (پوسته برنج و سیلیکون) و T8 (پوسته برنج ، کاه برنج و سیلیکون) بود. نتایج تحقیق نشان داد که تعداد کل خوشه چه در خوشه ارقام و اثر متقابل ارقام × منابع سیلیکون در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. به طوری که در ارقام، تعداد کل خوشه چه در خوشه رقم ندا با 25/128 خوشه چه بیشتر از طارم هاشمی با 25/97 خوشه چه بود. تعداد خوشه چه پر در خوشه ارقام در سطح یک درصد و اثر متقابل ارقام × منابع سیلیکون در سطح پنج درصد معنی دار بود. به طوری که در ارقام، تعداد خوشه چه پر در خوشه رقم ندا با 70/109 خوشه چه بیشتر از طارم هاشمی با 77/85 خوشه چه بود. عملکرد دانه ارقام، در سطح یک درصد معنی دار بود. به طوری که در ارقام، عملکرد دانه رقم ندا با 6/6674 كيلوگرم در هكتار از طارم هاشمی با 8/3688 كيلوگرم در هكتار بود.

کلید واژگان :

برنج، پوسته، سیلیکون، عملکرد دانه.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک