چکیده :

شوری یکی از مهمترین و رایج ترین تنش های محیطی است که از مرحله جوانه زنی تا گلدهی و حتی عملکرد محصولات زراعی و غیر زراعی را به شدت تحت تاثیر قرارمی دهد. یکی از روش های کاهش اثرات تنش شوری، انجام پیش تیمار پرایمینگ نی باشد. به منظور بررسی اثرات پرایمینگ بر جوانه زنی و ویژگی های رشدی بذر رازیانه تحت تنش شوری آزمایشی در سال 1393به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در آزمایشگاه دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند انجام شد. این آزمایش با چهار سطح شوری( 0 ، 5 ، 10 و 15 ds/m ) و چهار سطح پرایم ( 0 ، 6 ، 12 و 18 ساعت ) در سه تکرار صورت گرفت. صفات اندازه گیری شده شامل درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه وساقه چه، نسبت طول ریشه به ساقه، وزن تر وخشک گیاهچه و یکنواختی جوانه زنی بود. پس از انجام آزمایش و اندازه گیری شاخص های رشدی تجزیه داده ها و مقایسه میانگین در فضای excell انجام شد. نتایج نشان داد با افزایش سطوح شوری، صفات مورد اندازه گیری به طور محسوسی تحت تاثیر منفی قرار گرفتند. همچنین اثر پرایمنگ بر بهبود وضعیت اکثر صفات اندازه گیری شده معنی دار بود.

کلید واژگان :

پرایمینگ، جوانه زنی، تنش شوری، رازیانه



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک