چکیده :

ریحان گیاهی علفی،یکساله، معطر از گیاهان مهم متعلق به تیره نعناع و منبع غنی از اسانس است که به عنوان گیاه دارویی، ادویه ای و همچنین به صورت سبزی تازه و در باغ های زینتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در این تحقیق برای افزایش عملکرد این گیاه از کودهای بیولوژیک استفاده شد. در واقع استفاده از این کودها در کشت ارگانیک و عدم استفاده از کودهای شیمیایی در حفظ سلامت محیط زیست و جوامع بشری موثر است. این تحقیق در تابستان سال 1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد کرج انجام گرفت. آزمایش مزرعه ای به صورت فاکتوریل با استفاده از طرح بلوک های کامل تصادفیباسه تكرار اجرا گرديد فاكتورهاي ازمايش شامل قارچ مايكوريزا گلوموس موسه آ ازتوباكتروورمي كمپوست بودند هركدام دردوسطح مصرف و عدم مصرف اعمال شدند نتايج حاصل ازتجزيه واريانس نشان داد اثرات اصلي و متقابل معني داربودند بيشترين افزايش صفات رشدوعملكرد ريحان دراثرمتقابل سه گانه مايكوريزا ازتوباكتروورمي كمپوست نسبت به شاهد مشاهده شد وبيشترين ارتفاع وعملكرد تروخشك بدست آمد استفاده همزمان ازمايكوريزاواتوباكتروورمي كمپوست اثرافزايشي روي عملكرد ريحان دارد.

کلید واژگان :

ازتوباکتر، رشد ، ریحان ، قارچ مایکوریزا



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک