چکیده :

به منظور بررسی اثر اسید آسکوربیک روی عملکرد و اجزای عملکرد و درصد روغن گلرنگ تحت تنش شوری آزمایشی در سال 1393 در منطقه شاندیز مشهد به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل 3 سطح شوری (0 ،50 و 100 میلی مولار) و 4 سطح اسید آسکوربیک (0، 10 ،20 و 30 میلی مولار) بود. صفات مورد مطالعه شامل عملكرد دانه، تعداد طبق در بوته، ارتفاع بوته، تعداد دانه در طبق ، قطر طبق و روغن بود. سطوح اسید آسکوربیک روی همه صفات اثر معنی داری داشت. شوری به جز ارتفاع روی بقیه صفات اثر معنی داری داشت. اثر متقابل شوری و اسید آسکوربیک معنی دار نشد. در اکثر صفات مورد مطالعه سطح 30 میلی مولار اسید آسکوربیک بهترین نتیجه را در بر داشت. همچنین در تمامی تیمارها با افزایش شوری تمامی صفات مورد مطالعه کاهش یافتند. بیشترین عملکرد دانه در تیمار 30 میلی مولار اسید آسکوربیک و شوری صفر میلی مولار حاصل شد. بیشترین درصد روغن نیز در تیمارهای 0 میلی مولار شوری و 30 میلی مولار اسید آسکوربیک حاصل شد.

کلید واژگان :

شوری، اسید آسکوربیک،گلرنگ، عملکرد، روغن



ارزش ریالی : 500000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک