چکیده :

نعناع فلفلی با نام علمی Mentha.piperita از خانواده Lamiaceae از جمله گیاهان دارویی و معطری است که در حال حاضر در مناطق مختلف کشور کشت می شود. تحقیق حاضر به منظور شناسایی و انتخاب منطقه ی مناسب کاشت و تأثیر اقلیم بر روی درصد ماده فرار و ماده مؤثره و سایر ترکیبات در سه منطقه ی مختلف استان مازندران شامل شهرستان های آمل، گلوگاه، ساری صورت گرفت. در زمان مناسب اقدام به تهیه نمونه از طریق خشک کردن سرشاخه های هوایی در سایه و به دور از رطوبت و در مجاورت هوا به طور کامل خشک و سپس پودر تهیه شده به وسیله ی دستگاه کلونجر و به روش تقطیر با آب از نمونه های پودر شده اسانس تهیه شد. اسانس حاصله به منظور تعیین درصد ماده مؤثره با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی مورد شناسایی و مقایسه قرار گرفت. نتایج بدست آمده تغییرات مقدار اسانس و میزان ماده منتول را در نمونه های مختلف نشان داد، که بیانگر تاثیر اقلیم بر روی کمیت و کیفیت تولید اسانس در گیاه می باشد. در این تحقیق منطقه گلوگاه با بالاترین درصد اسانس مناسب ترین ناحیه برای کشت این گیاه از نظر کمیت اسانس می باشد.

کلید واژگان :

اسانس، منتول، منتون، نعناع فلفلی.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک