به منظور بررسی آثار تنش شوري بر خصوصیات جوانهزنی و رشد اولیه گیاهچههاي چاي ترش، آزمایشی در سال 1390 در آزمایشگاه تحقیقات دانشگاه همدرد هندوستان در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام گرفت. 100 و 150 میلیمولار) بود. نتایج حاصل ،50 ، تیمارهاي آزمایشی شامل 4 سطح غلظتهاي نمک کلرید سدیم ( 0 از این آزمایش نشان داد که بیشترین درصد و سرعت جوانه زنی، طول ساقهچه و طول ریشهچه، بنیهي بذر و همچنین بیشترین وزن تر و خشک گیاهچه مربوط به تیمار شاهد بود. همچنین در غلظتهاي 100 میلی مول به بالا جوانه زنی بسیار کاهش یافت به طوري که در غلظت 150 میلیمولار جوانه زنی متوقف شده، که این کاهش در میزان جوانهزنی بیانگر حساسیت این گیاه به شوري است و بنابراین براي کشت در مناطق با خاك هاي شور توصیه تجزیه و مقایسه میانگینها با آزمون دانکن در سطح SAS نمیگردد. کلیه دادههاي حاصل با استفاده از نرم افزار احتمال 5 درصد انجام گرفت.
کلید واژگان :تنش شوري، جوانهزنی، چاي ترش، کلرید سدیم.
ارزش ریالی : 500000 ریال
با پرداخت الکترونیک