چکیده :

آلفا آمیلاز یک آنزیم خارج سلولی و یکی از آنزیم های صنعتی مهم می باشد که در صنایع غذایی، نشاسته، تولید شوینده ها، تولید گلوکز، نساجی،الکل سازی، دارویی و کاغذ سازی کاربرد فراوان دارد. باسیلوس ها، از مهم ترین میکروارگانیسم های تولید کننده آمیلاز و پروتئاز می باشند. بنابراین بالا بردن پایداری این آنزیم باعث کاربرد گسترده تر آن در حوزه های مختلف می شود. یکی از روش هایی که برای پایدار کردن این آنزیم در این تحقیق بررسی شده است، استفاده از حلال های فرا زودگداز می باشد. حلال های فرا زودگداز از نمک آلی همراه با یک دهنده هیدروژن ساخته می شود که به سبب آن، پیوندهای هیدروژنی درون مولکولی باعث کاهش نقطه ذوب آن نسبت به هر یک از ترکیبات سازنده می باشد . حلال مورد استفاده شامل گلیسرول و کولین کلراید با نسبت ) 1:1 ( به عنوان حلال فرا زودگداز استفاده شده است. در این مطالعه ابتدا فعالیت آلفا آمیلاز ترموفیل )حاصل از BLA, Bacillas licheniformis α-amylase ( و اثرات حلال فرا زودگداز %33 0 بررسی شده است. نتایج نشان داد که آنزیم ترموفیل در حلال مقاومت بیشتری از خود نشان داده است و در دمای - 00 درجه سانتیگراد پایداری بیشتری داشته است. حلالهای فرا زودگداز انحلالپذیری سوبستراهای آنزیم آلفا آمیلاز را افزایش می دهند. به همین دلیل این مایعات می توانند محیطی مناسب جهت فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز باشد . با توجه به اینکه تاکنون در مورد فعالیت و پایداری آنزیم آلفا آمیلاز در این مایعات گزارشی در دسترس نبود، در این پژوهش فعالیت، پایداری دمایی و ساختار آنزیم آلفا آمیلاز در حضور و عدم حضور حلالهای فرا زودگداز بررسی شد.

کلید واژگان :

آلفا آمیلاز، حلال های فرا زودگداز، پایداری دمایی، باسیلوس لیکنی فورمیس



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک