مطالعه یکی از فعالیتهای پراهمیت فکری و دماغی انسان است که با هدف یادگیری برای دستیابی به خردمندی و سعادت صورت میگیرد. اما اگر به بهداشت و انجام صحیح آن توجه نشود، ممکن است صدماتی به دنبال داشته باشد که نه تنها از ارزش آن میکاهد که بر کیفیت زندگی انسان نیز تاثیر منفی و اثرات مخرب و جبرانناپذیری میگذارد. به همین دلیل، لازم است انسانها به مقولههای مهم بهداشت و تغذیه در مطالعه توجه کرده و ضمن آشنایی و به کارگیری مولفههای آنها، از موفقیتهای حاصل از مطالعه، بهره و لذت بیشتری ببرند. در هنگام مطالعه همه اندامهای بدن درگیر هستند اما برخی از آنها در این فرایند بیشتر به کار گرفته میشوند که باید به نکات مهم بهداشتی در ارتباط با آنها دقت شود. مهمترین آنها عبارتند از مغز، چشم، گوش، گردن، ستون فقرات، دستها (انگشتان) و زانوها. برای سلامت این اندامها باید از مطالعه طولانیِ بدون استراحت، فشار بیش از حد به اندامها و مطالعه در هنگام خستگی یا زمانی که آمادگی جسمی و روحی فراهم نیست خودداری شود. بهترین مواد مغذی برای اثربخشی مطالعه عبارتند از: عسل (گلوکز خالص)، گردو، بادام، فندق، پسته، کنجد، زیتون، میوههای نارنجی رنگ (انبه، هویج، کدو و...)، خرما، انگور و اکسیژن. همچنین، برخی از مواد غذایی ممنوعه و مضر عبارتند از: چای، ماست، ترشی، مرغ، انواع فست فود و غذاهای سرخکردنی. علاوه بر این، توجه به نوع نشستن، نور، دما، مکان و شرایط کلی مطالعه از مهمترین مسائلی است که در هنگام مطالعه باید مورد توجه قرار گیرد. برای سلامت اندامهای بدن لازم است برخی عادات غلط غذایی انسان مورد بازنگری قرار گرفته و با حذف غذاهای مضر و جایگزینی آنها با غذاهای مفید، از خطراتی که بر اثر بی اطلاعی از اصول تغذیه و بهداشت مطالعه به وجود میآید، جلوگیری شده و در سایه سلامت ناشی از این جایگزینی، بر کیفیت زندگی افزوده شود. این پژوهش در نظر دارد به تحلیل بخشهای مهمی از بدن که در فرایند مطالعه دخیل هستند بپردازد و ضمن شناسایی آسیبهای رایج در هنگام مطالعه، الگویی تغذیهای و بهداشتی برای بهرهوری بیشتر مطالعه ارائه نماید.
کلید واژگان :مطالعه؛ بهداشت؛ تغذیه؛ سلامت
ارزش ریالی : 300000 ریال
با پرداخت الکترونیک