چکیده :

بسته¬بندی در گذشته فقط به عنوان پوششی بین ماده غذایی و محیط اطراف جهت جلوگیری از آلودگی مجدد محصول تولید شده بکار برده می¬شد. مواد مورد استفاده در پوشش¬های بکار رفته به عنوان بسته¬بندی قابلیت حفظ و نگهداری محصول را از آلودگی¬های ثانویه دارا بودند. تحقیقات انجام شده بر روی بسته¬بندی مواد غذایی در دو دهه گذشته بیان¬گر ایجاد واکنش بین ماده غذایی و بسته¬بندی آن¬ها می¬باشد. این موضوع سبب گردید تا علاوه بر نقش محافظتی بسته¬بندی، یک وظیفه دیگر نیز برای آن در نظر گرفته شود. با پیشرفت تکنولوژی و بکارگیری فناوری نانو تحولات عظیمی در صنعت بسته¬بندی صورت گرفت. استفاده از نانو تکنولوژی و ترکیبات نانو منجر به تولید بسته¬بندی-های هوشمند و فعال با خصوصیات ضدمیکروبی، حفظ ثبات محصول و حفاظت مواد غذایی در مقابل فساد، محافظت¬ از محصول در برابر شرایط نامساعد اکسیژن و رطوبت، قابلیت ردیابی و شناسایی محصول، افزایش مدت زمان نگهداری مواد غذایی با کیفیت مطلوب و سهولت مصرف محصول از طریق بسته¬بندی¬های خودگرم¬شونده و خودسرد¬شونده گردیده است. خصوصیات منحصر بفرد این نوع بسته¬بندی¬ها سبب گردید تا هر یک از این ویژگی¬ها در صنایع مختلف غذایی و برای محصولات ویژه، بطور خاص طراحی و استفاده شوند. سبزیجات و میوه¬های تازه، صنایع نوشیدنی، محصولات لبنی، فراورده¬های گوشتی و غذاهای آماده از جمله مهم¬ترین استفاده¬کنندگان این نوع بسته¬بندی¬ها می¬باشند.

کلید واژگان :

بسته¬بندی¬های هوشمند، بسته¬بندی¬های فعال، نانوتکنولوژی.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک