چکیده :

HACCP سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت موادغذایی و به معنای تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی است، که بر استراتژی¬های پیشگیری از مخاطراتی که ممکن است در یک نقطه خاص از خط تولید رخ دهد استوار است. هدف از این تحقیق کاهش محصول نامنطبق ناشی از آلودگی¬های بیولوژیکی و بسته¬بندی ناقص نوشیدنی میوه¬ای در بسته¬بندی دوی¬پک با اجرای سیستم HACCP و تأکید برGHP وGMP می¬باشد. جهت انجام این تحقیق ابتدا تمامی مخاطرات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی بالقوه موجود در فرایند نوشیدنی میوه¬ای بدون گاز شناسایی و به عنوان نقاط CCP تعیین گردیدند. جهت انجام آزمایشات حاصل از بررسی و مقایسه اجرای سیستم HACCP ، نوشیدنی بدون گاز پرتقال با مشخصات 4/3 =PH و 3/11 Brix = در 5 بچ معادل 50000 پاکت دوی¬پک تولید گردید و آزمون¬های میکروبی شامل شمارش کلی میکروارگانیسم¬های موجود (توتال کانت)، بررسی وجود و تعیین میزان کپک و مخمر، باکتری¬های مقاوم به اسید و باکتری¬های اسید لاکتیک و آزمون¬های فیزیکی شامل مقاومت حرارتی پاکت و وجود منافذ ریز پاکت بر روی نمونه¬ها انجام شد و نتایج حاصل با نتایج بدست آمده پیش از اجرای سیستم HACCP مقایسه گردید. مقایسه میانگین¬ها بیانگر وجود اختلاف معنی¬دار در نتایج حاصل از تمامی آزمون¬های میکروبی و شیمیایی انجام شده بودند. در تمامی آزمون¬ها مخاطرات مورد نظر تا میزان صفر کاهش یافته و اختلاف صد ¬در صدی نتایج حاصل از استقرار سیستم HACCP به وضوح قابل مشاهده بود.

کلید واژگان :

HACCP ، صنایع غذایی، ایمنی، آبمیوه



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک